Herfstvakantie: 6 tips om de vakantie door te komen!

Herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur. Misschien was je al een aantal weken aan het aftellen. Het is in ieder geval de perfecte gelegenheid om te genieten van alle mooie gekleurde bladeren op de grond, van een kop lekkere warme chocolademelk en van een dekentje op de bank. Wat zijn nou leuke activiteiten om te ondernemen tijdens de herfstvakantie?  

  • Herfstwandelingen: Het klinkt misschien saai, maar het werkt heel ontspannend. Zeker als je na de vakantie een toetsweek op de planning hebt staan, kan het heerlijk zijn om tussen het leren door even buiten een luchtje te scheppen. Muziekje op en even met je gedachten ergens anders heen.  
  • Pompoen snijden: Tijdens de oktoberperiode zijn pompoenen niet weg te denken. Hoe leuk om een pompoenboerderij op te zoeken en hier thuis een creatief kunstwerk van te maken door hem uit te snijden voor Halloween. Bij Hello Wolf in de buurt is in Leidschendam bijvoorbeeld zo’n boerderij te vinden.  
  • Herfstbaksels: Denk je aan de herfst, dan denk je aan kaneel, pompoen, appel en karamel. Ga de keuken in en bak samen met je familie of vrienden de lekkerste herfsttraktaties, zoals appeltaart, pompoenbrood of kaneelrolletjes. Leuk en ook nog eens lekker! 
  • Bingewatchen: Je favoriete serie nog een keer kijken, maar dan helemaal achter elkaar? Nu heb je er de tijd voor! Heerlijk warm onder de dekens met een warm kopje thee. Zo raak je echt even ontspannen. 
  • Een dagje erop uit: Plan een dagje weg met familie of vrienden naar bijvoorbeeld een pretpark, musea of naar een winkelcentrum. De bioscoop is ook een ideale optie met dit, toch wel vaak, regenachtige weer. Walibi organiseert elk jaar bijvoorbeeld de Walibi Fright Nights. Durf jij hier naartoe?
  • Opruimen: Het klinkt misschien hartstikke stom, maar een opgeruimde kamer, betekent een opgeruimd hoofd! Verschoon je bed, haal alle zooi van de grond, breng de lege glazen en kopjes naar de keuken en gooi er (heel misschien) een dweil doorheen. Als je dit gelijk al de eerste dag van de herfstvakantie doet, heb je de rest van de vakantie een schone en opgeruimde kamer. Dat is toch fijn!

Ook al heb je straks een toetsweek, zorg er ook voor dat je genoeg ontspant en geniet van je vrije dagen. Laad jezelf op om er straks weer volledig tegenaan te gaan. En misschien nog het belangrijkste: van uitstel komt afstel. Zorg ervoor dat je je schoolwerk aan het begin van de vakantie al af hebt, zodat je het ook niet meer kan uitstellen en minder stress zult ervaren.  

Scroll naar boven

Plan een intakegesprek in ​